Innstrumentació amb Boomwhackers
Aquest curs escolar, a les classes de música, hem fet senzilles instrumentacions,utilitzant els instruments de percussió de so indeterminat, les plaques, l' ukelele o els boomwhackers.
Us deixem unes imatges!
TALLERS AL CEIP ANTONIA ALZINA
TALLER DE MATEMÀTIQUES
Nom de la mestra: Maria Guitart
En el taller de matemàtiques varem jugar a jocs de taula per aprendre la probabilitat.
El material que varem utilitzar va ser: una moneda, fitxes, daus i els jocs de taula. Que eren: la cursa de cavalls, la paradoxa de Monty Hall, el joc de l'1 al 12.
El que més ens va agradar va ser els jocs de taula de la cursa de cavalls. En aquest joc varem aprendre la probabilitat de treure un número o un altre d'un dau.
TALLER DE LLENGUA
Nom dels mestres: Joana i Sergi
En aquest taller primer ens varem organitzar i varem fer primer en brut un diari i després d'organitzar-ho ho varem passar a l'ordinador.
Varem fer servir un diari, un ordinador, un paper i un llapis.
Ens va agradar molt redactar la notícia a l'ordinador i crear el diari, varem aprendre que el diari és un mitjà on es pot obtenir molta informació.
TALLER DE CIÈNCIA
Nom dels mestres: Cati i Jesus
Varem fer quatre experiments:
El primer experiment era posar un globus al sol.
El segon experiment consistia a saber que és la materia, que és tot allò que es pot tocar.
El tercer experiment era per treballar la densitat
Al quart experiment varem veure per què els vaixells suren.
Varem fer servir diferents tipus de recipients i globus. Ens va agradar molt el primer experiment. Varem aprendre el nom científic de l'alcohol, que es diu Etanol i característiques de la matèria i la densitat.
TALLER D'ART
Nom de la mestra: Maria Orfi
Al taller d'art varem fer joguines pels nins i nines que no poden pagar joguines més cares. Varem usar casi tot el material que ens varen proposar.
Sobretot el que varem emprar varen ser les capses de sabates, cartolina i pintura. El que més ens va agradar va ser fer les nostres pròpies joguines. Varem aprendre a fer un ús de la nostra imaginació i a reciclar per crear coses "noves".
Moltes gràcies per llegir-nos! Adeu!
Hola a tothom! Som la classe de cinquè de Primària. En aquesta entrada al bloc us explicarem la visita que vàrem fer al taller de les figues d'Arcufi, ens va agradar molt.
En Pau Xiu ens va fer una explicació sobre els "cosins" de la figuera. La figuera és un arbre que dona fruits. Antigament, a Lloret de Vista Alegre era el lloc on més figueres hi havia. De la família de la figuera "ficus", l'arbre que menys pes té és la figuera. Vàrem aprendre que avui en dia ja no hi ha tantes figueres perquè hi ha una malaltia que afecta al tronc dels arbres que es diu "Xylella".
Després varem veure diferents maneres de tractar les figues. Varem tastar figues fresques, que s'arrenquen directament de l'arbre. Més tard, també varem tastar les figues seques, que es xafen, posteriorment es s'assequen al sol, es fiquen al forn a una temperatura molt elevada i l'última fase és ficar-les amb aigua i sal per esterilitzar-les. En Pau també ens va mostrar figues en conserva, que tenen el mateix procés que les figues seques, però les fiquen dins un pot amb licor i fonoll.
A continuació varem fer una dinàmica amb fustes de diferents arbres: pi, ullastre, figuera i ametller.
De la fusta de la figuera varem aprendre que era la més lleugera de totes i que amb ella feien els taüts pels morts.
De la fusta de l'ullastre varem aprendre que era la més pesada de totes. Del pi que també era lleugera i que servia per fer foc i de l'ametller que s'utilitzava per fer caliu.
Per acabar, varem visualitzar un vídeo on sortia com es fan les figues seques, també com es ficaven als forns per matar les bacteris, els ous dels insectes, etc.
Aquí us deixem la pàgina web d'Arcufi on podeu accedir a molta informació sobre la figuera: https://www.arcufi.com/
Adeu a tothom! Esperem que us agradin les figues i, gràcies, Pau per ensenyar-nos tantes coses sobre les figues. Hem après molt.
ACTORES Y ACTRICES POR UN DÍA.
Vamos de tiendas. Una sorpresa en la peluquería. Què calor!
Gràcies Damiana per ajudar-nos aquests mesos
DESCOBRIM EL MUNICIPI
Ens hem passejant com a turistes descobrint com és Lloret. Quantes coses que ens conten els carrers, les cases, com era Lloret abans, quantes històries ens queden per descobrir? Però també serem part del seu futur.
ENS ENCANTA FER DE CIENTÍFICS I EXPERIMENTANT APRENEM COM VIUEN LES PLANTES
Aquests pagesos tenen una paradeta de primera. A comprar s'ha dit: lletugues, cols, col-i-flors, col-Lombarda i faves. Animeu-vos que feim bon preu i bon pes!
Contes amb na Lila
Què interessant aquest conte, una mirada lúdica a la coeducació.
VISCA SANT ANTONI,
ARRUIX CORONA-DIMONI
Volta que volta, més ràpid i més amunt
que el foc ha de fer fum
BON NADAL
I
FELIÇ ANY NOU
ATENTAMENT, MANDARINA
Ens relaxam per mirar, ensumar, tocar, escoltar, tastar, menjar i també fer alguna coseta sorprenent. I fou així, com vàrem descobrir que quan estam molt tranquils, concentrats en les nostres percepcions, sentim i pensam tantes coses!! que no sabíem de les mandarines o dels plàtans.
MÚSICA, INSTRUMENTS, bons acompanyants
EXCURSIÓ A LLUC, la millor manera de conèixer un paisatge és viure'l de prop.
Una gran il·lusió per començar el nostre projecte d'hort. Tenim tant per agrair a la terra, a l'aigua, a la llum del Sol... A veure quin serà el futur?
Creixeran les plantes? Germinaran les llavors?
Quins amics nous farem? Hi haurà problemes?
Quantes preguntes que hem d'investigar?
22-11-2021
Totes i tots mereixem que ens tractin bé i per això mateix totes i tots intentarem tractar bé les altres persones.
Vàrem anar a penjar un cartell perquè a vegades no ens recordam de fer-ho i també perquè sabem que hi ha persones que no ho han après encara.
Les sexualitats i els afectes són una part essencial de la nostra vida i les aprenem des de la infància. Aquest trimestre hem comptat amb l'ajuda de la Fundació Rana per aprendre recursos per prevenir els abusos, amb el conte "Crida ben fort, Estela" i ens han fet un regal, un joc de la oca i un llibre per descobrir respostes a preguntes que no sempre tenim l'oportunitat de fer.
També hem pogut parlar de respectar la diversitat perquè en el món no hi ha només blanc-negre, bé-malament, nin-nina, hi ha altres formes de sentir i de ser, gràcies a Laurum, que ens ha mostrat un vídeo preciós: "L'amor no té etiquetes". Per si el voleu veure youtu.be/PnDgZuGIhHs
Visita a la biblioteca de Lloret
Us desitjam bon Nadal
A català hem fet feina sobre els dinosaures i a plàstica n'hem fet uns de plastilina.
Avui a música hem fet el ritme de la cançó Kokoleoko
No podem fer cap festa però avui era l'aniversari d'en Tomeu i l'hem volgut felicitar. Molt d'anys Tomeu!
UNES CLASSES D'EDUCACIÓ
VIAL